Novosti
Novosti, 13.6.2019.
Tende nam donose brojne prednosti i zaštitu protiv različitih vremenskih uvjeta, a najbitnije je da štite od štetnih UV zraka. Postoje različite vrste tendi i različite vrste materijala i uzoraka koje možete odabrati po svom ukusu. Pročitajte zanimljivosti o prvoj proizvedenoj tendi i njenom mehanizmu i korisne savjete vezane uz održavanje tendi.
Novosti, 7.6.2019.
Život u oceanu započeo je prije 3.1 do 3.4 milijardi godina, dok se život na kopnu pojavio tek prije oko 400 milijuna godina. Pročitajte zanimljivosti o životu u moru, pomorstvu i njegovoj važnosti u svjetskoj trgovini. Poznato je da je kruh pomoraca kruh sa sedam kora, a što je viši životni standard u zemlji, zanimanje za pomorstvom opada. Prisjetimo se i nekih zanimljivih događaja iz povijesti hrvatskog brodarstva i pomorstva, ali i sadašnjih događaja i napretka industrije.
Novosti, 31.5.2019.
Ukupna vrijednost hrvatske poljoprivredne proizvodnje pala je za 30,06% između 2008. i 2016. U globalnom sektoru poljoprivrede zaposleno je oko 40% populacije prema podacima iz 2018. godine. Danas poljoprivrednu proizvodnju uvelike olakšavaju strojevi bez koje je rad nezamisliv. U nastavku pročitajte više zanimljivosti iz poljoprivrednog sektora te informacije o prvom sajmu u Hrvatskoj koji je specijaliziran za poljoprivrednu mehanizaciju, a počinje 31.05. i traje do 02.06.2019.
Novosti, 23.5.2019.
Kućni ljubimci mogu nam uvelike poboljšati kvalitetu života, djeluju pozitivno na ljude, a mogu pomoći i djeci da se oslobode tjeskobe. Igra s ljubimcem povećava razinu hormona koji nas čine sretnima i opuštenima. Zbog svega što nama naš ljubimac može pružiti, najmanje što možemo učiniti je da mu posvećujemo dovoljno brige i pažnje te svakako da redovito obavljamo veterinarske preglede. Procjenjuje se da godišnje u Hrvatskoj ima oko 15.000 napuštenih pasa, a svjesni smo i koliko mačaka luta ulicama. Te životinje trebaju našu pomoć, odluka za udomljavanje može uljepšati vaš i život udomljenog bića.
Novosti, 16.5.2019.
Uskoro nas očekuju ljetne vrućine u kojima nerijetko poželimo da možemo skočiti u more ili bazen. Ako ste se odlučili na ugradnju bazena, u nastavku možete pronaći korisne savjete i informacije o istima. Također, pročitajte neke zanimljivosti o bazenima i plivanju te o nekim od najzanimljivijih bazena na svijetu.
Novosti, 9.5.2019.
Svatko voli novi namještaj, promjene u domu ili poslovnom prostoru i trikove pomoću kojih mogu prostor učiniti boljim. Prije svega je potrebno voditi računa o funkcionalnosti prostora i namještaja. Kako biste uspješno održavali urednost i čistoću, najlakše je pridržavati se minimalističkog stila i čim manje stvari imati izloženo na policama što nam je navika prenesena od naših roditelja i djedova i baka. Pročitajte više o zanimljivostima iz područja uređenja interijera i čišćenju istih te pronađite nekoliko korisnih savjeta.
Novosti, 1.5.2019.
Tko ne bi volio proputovati svijet? Ali šteta je i ne proučiti zanimljive krajeve Lijepe naše koja se ističe svojim prirodnim ljepotama i raznim atrakcijama koje privlače brojne turiste. Pročitajte i nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu olakšati i učiniti putovanje sigurnijim te brojne zanimljivosti o raznim zemljama.
Novosti, 25.4.2019.
U Hrvatskoj je njegovana stoljetna tradicija uzgoja u pogodnoj i raznolikoj klimi koja omogućava proizvodnju raznih vrsta voćaka, povrća i ukrasnog bilja. U prekrasno, proljetno doba, ovaj se mjesec održavaju izložbe cvijeća u Zadru i u Prelogu. Jeste li znali da biljke, kao i mi, vole slušati glazbu, ali ne rock. Pročitajte više zanimljivosti iz područja hortikulture.
1 2 3 >