Novosti
Novosti, 25.4.2019.
U Hrvatskoj je njegovana stoljetna tradicija uzgoja u pogodnoj i raznolikoj klimi koja omogućava proizvodnju raznih vrsta voćaka, povrća i ukrasnog bilja. U prekrasno, proljetno doba, ovaj se mjesec održavaju izložbe cvijeća u Zadru i u Prelogu. Jeste li znali da biljke, kao i mi, vole slušati glazbu, ali ne rock. Pročitajte više zanimljivosti iz područja hortikulture.
Novosti, 17.4.2019.
Prisjetimo se koje delicije i specijalitete krije hrvatska kuhinja. Dalmatinski pršut, paški sir i slavonski kulen dovoljni su da nam proradi apetit. Uskoro se bliži Uskrs, jedan od tradicionalnih kolača koji obilježava ovaj blagdan je pinca, pročitajte više o pripremi iste. Na Korčuli se održava vrlo zanimljivi festival hrane i vina pod nazivom Korčulanske Pjatance u razdoblju od 26. do 30. travnja koji se isplati posjetiti.
Novosti, 11.4.2019.
Jeste li znali da su u početku sustavi klimatizacije bili predviđeni za hlađenje strojeva? Bili su i vrlo velikih dimenzija, a čak i opasne jer se u njima koristio amonijak, ali nakon 1922. godine nastupila su unaprjeđenja u tvrtki Carrier. Danas je interes za klima uređajima velik i to najviše zbog opcije hlađenja, ali sve veća je potražnja i za opcijom grijanja klima uređaja. Pročitajte više o vrstama klima uređajima i izdvojenim tvrtkama koje se bave djelatnošću prodaje i instalacije istih.
Novosti, 3.4.2019.
Bliži se 40. Sajam graditeljstvo koji sa svojom ulogom poslovnog sajma ciljano okuplja domaće i svjetske proizvođače građevinskih materijala, stolarije, rasvjete, opreme za unutarnje uređenje i mehanizacije. Održava se 24.04 - 27.04.2019., a u fokusu će biti teme orijentirane na energetsku učinkovitost. Rastu ulaganja i povećava se broj projekata u Hrvatskoj pa tako se u Zagrebu možemo pohvaliti projektom Matrix Office Park, zgradom izgrađenom prema standardima uglednog LEED Gold certifikata zelene gradnje. Pročitajte više i o važnom projektu u Splitu koji će nam donijeti novu najvišu građevinu u Hrvatskoj sa svojih 115 metara, srušivši time s trona Zagrebačku katedralu.
Novosti, 26.3.2019.
Svjetski dan kazališta je prvi put proslavljen 27.03.1962. godine i od tada se slavi svake godine, na svjetskoj razini kao rezultat rada Međunarodne udruge ITI - Internacionalni teatarski institut. Svake godine čita se međunarodna poruka prevedena na više od 50 svjetskih jezika. Jeste li znali da je prvo javno kazalište u Europi izgrađen na Hvaru 1612. godine? Pročitajte više o kazališnoj sceni u Hrvatskoj i saznajte koje je najveće, a koje najmanje kazalište na svijetu. Također, ako još niste čuli za turu zvanu Tajna povijest kazališta, vrijeme je da saznate o čemu se radi.
Novosti, 21.3.2019.
Kada bi svi mogli raditi posao koji žele, uz kolege s kojima se slažete i šefovima koji ga poštuju i ispunjavaju njegove potrebe za ugodnom radnom atmosferom, to bi bilo sjajno. Često je teško doživjeti ispunjenje svakog od ovih aspekta i utjecati na određene kategorije pa moramo pristati na kompromis u nekim situacijama, ali udobnost na poslu bi trebala biti jedna od najvažnijih kategorija. Višesatno sjedenje, koje ponekad premašuje i osmosatno radno vrijeme nije dobro za naša tijela i zbog takvih uvjeta bi trebali izdvojiti barem nekoliko minuta dnevno za posvećivanje brige o zdravlju, prvenstveno kralježnice. Pročitajte više i o Huberu, uređaju koji poboljšava fizičke sposobnosti i jača mišiće kralježnice.
Novosti, 19.3.2019.
U Zagrebu uskoro počinje treći Festival svjetla u Zagrebu koji će od 20. do 24. ožujka pretvoriti grad u platno za umjetnike svjetla. Na 20 različitih lokacija u gradu možete posjetiti razne predstave svjetla koje se održavaju od 18 do 23 sata i to besplatno. Pročitajte više o posebnostima ovogodišnjeg izdanja u Zagrebu i o prvom Festivalu svjetla u Hrvatskoj koji se održao u Puli. Također, izdvojeno je nekoliko festivala u svijetu koji vas ne bi ostavili ravnodušnima.
Novosti, 14.3.2019.
Ljudi ponekad računovodstvo doživljavaju kao monoton i jednoličan posao, ali zapravo se radi o zanimanju koje zahtjeva praćenje stalne promjene uz dinamiku propisa i zakona. Zahvaljujući knjigovođama uhvaćen je zloglasni Al Capone, nakon brojnih većih zločina koje je počinio, zbog utaje poreza. S druge strane, spomenimo porezne novosti koje su se dogodile u 2019. godini te završni obračun čiji se rok predaje bliži. Rok predaje je 30.04.2019, ali pripreme počinju dosta ranije od toga zbog samog opsega posla.
1 2 >
PRONAĐI TVRTKU
PRONAĐI BANKOMAT
Imamo preko 50.000 tvrtki u našoj arhivi!
* Npr. naziv tvrtke
* Filter po uslugama
Imamo preko 50.000 tvrtki u našoj arhivi!