Novosti
Novosti, 21.3.2019.
Kada bi svi mogli raditi posao koji žele, uz kolege s kojima se slažete i šefovima koji ga poštuju i ispunjavaju njegove potrebe za ugodnom radnom atmosferom, to bi bilo sjajno. Često je teško doživjeti ispunjenje svakog od ovih aspekta i utjecati na određene kategorije pa moramo pristati na kompromis u nekim situacijama, ali udobnost na poslu bi trebala biti jedna od najvažnijih kategorija. Višesatno sjedenje, koje ponekad premašuje i osmosatno radno vrijeme nije dobro za naša tijela i zbog takvih uvjeta bi trebali izdvojiti barem nekoliko minuta dnevno za posvećivanje brige o zdravlju, prvenstveno kralježnice. Pročitajte više i o Huberu, uređaju koji poboljšava fizičke sposobnosti i jača mišiće kralježnice.
Novosti, 19.3.2019.
U Zagrebu uskoro počinje treći Festival svjetla u Zagrebu koji će od 20. do 24. ožujka pretvoriti grad u platno za umjetnike svjetla. Na 20 različitih lokacija u gradu možete posjetiti razne predstave svjetla koje se održavaju od 18 do 23 sata i to besplatno. Pročitajte više o posebnostima ovogodišnjeg izdanja u Zagrebu i o prvom Festivalu svjetla u Hrvatskoj koji se održao u Puli. Također, izdvojeno je nekoliko festivala u svijetu koji vas ne bi ostavili ravnodušnima.
Novosti, 14.3.2019.
Ljudi ponekad računovodstvo doživljavaju kao monoton i jednoličan posao, ali zapravo se radi o zanimanju koje zahtjeva praćenje stalne promjene uz dinamiku propisa i zakona. Zahvaljujući knjigovođama uhvaćen je zloglasni Al Capone, nakon brojnih većih zločina koje je počinio, zbog utaje poreza. S druge strane, spomenimo porezne novosti koje su se dogodile u 2019. godini te završni obračun čiji se rok predaje bliži. Rok predaje je 30.04.2019, ali pripreme počinju dosta ranije od toga zbog samog opsega posla.
Novosti, 13.3.2019.
Proljeće je već pred vratima, a vaš sustav je još uvijek raspoložen za gozbe kakve smo si priuštili kroz zimske blagdane? Ne gledajte koliko blizu nam je ljeto, nego krenite sa zdravim navikama što prije. Priuštite svom organizmu detoks i jačanje imuniteta nakon zime i stalnih vremenskih promjena s kojima se ovih dana suočavamo. Nerijetko nam je izgovor za loše navike u životu nedostatak vremena, ali uvijek treba i može se pronaći vremena za pripremu zdravog i cjelovitog obroka, za kretanje i vježbanje čime bismo znatno poboljšali kvalitetu svog života. Pročitajte više o detoksikaciji organizma, piramidi zdrave prehrane i uravnoteženoj prehrani.
Novosti, 8.3.2019.
Iza nas je 11. međunarodni sajam Hotel & Gastroteh koji je završio 24. veljače na Zagrebačkom velesajmu kao središnji događaj HoReCa sektora, ali to nije jedini događaj koji pod reflektor stavlja ponudu vezanu za hotele i restorane. Ovaj mjesec nas očekuje tjedan restorana s povoljnim cijenama odličnih jela u nekim od vrhunskih restorana Hrvatske. Osim hrane, pripremljeni su i egzotični kokteli u organizaciji događaja Na koktel u Hotel, također po povoljnijim cijenama no inače. Pored ovih zanimljivih događaja, istražujmo i ostalu ponudu u području hotelijerstva i gastronomije u Hrvatskoj i svijetu.
Novosti, 5.3.2019.
Karnevali u današnje vrijeme oblik su veličanstvenih zabava i kao ekstravagantna predstava privlače brojne posjetitelje te stvaraju poseban doživljaj poput onog kojeg možete iskusiti u Rio de Janeiru ili u Veneciji. Vjeruje se da su ovakve proslave nastale zbog odricanja mesa, mliječnih proizvoda, šećera i masti u korizmi zbog čega su se počele organizirati zabave na kojima bi se tih poslastica riješili prije nego li korizma počne. U nastavku možete pročitati više o podrijetlu karnevala te razne zanimljivosti o nekim od najpopularnijih karnevala u svijetu.
Novosti, 5.3.2019.
Industrija ljepote je u prošlosti nerijetko bila opasna za zdravlje žena koje su je koristile. Danas je strogo kontolirana, uspješna industrija koja je znala bilježiti rast duplo veći od BDP-a razvijenih zemalja. Na ovogodišnjem sajmu ljepote na Zagrebačkom Velesajmu, 08.-10. ožujka, posjetitelji će imati prilike uživati u brojnim novostima koje donosi i iskoristiti mogućnost besplatnih tretmana ljepote. Ove godine je segment kose dobio zasebnu kategoriju i održati će se i frizersko natjecanje učenika srednjih škola, kao i još nekoliko zanimljivih natjecanja. Očekuje se predstavljanje više od 300 izlagača, uključujući i poznatih imena u frizerskoj industriji poput Guy Tanga.
Novosti, 26.2.2019.
Prirodni plin je energent koji ima snažan utjecaj na gospodarstvo, a koristimo ga kao gorivo u kućanstvima i gospodarstvu te u petrokemijskoj industriji. Nakon prelaska na slobodno tržište, od 2021. godine, u Hrvatskoj više neće biti reguliranih cijena plina, ali će prije toga doći do njegova poskupljenja za 7%. Potrošnja plina u sustavima grijanjima pada i to je trend koji je prisutan već neko vrijeme zbog rastućih cijena i složenih uvjeta postavljenih kod njegove primjene kao energenta za grijanje. Ovakve zanimljive teme i buduće energetske strategije bit će pokrivene na Plinarskom forumu u Zagrebu 28. Veljače. Kako američki veleposlanik komentira LNG terminal na Krku? Pročitajte i zašto se isplati ugraditi auto plin.
< 1 2 3 4 >