Novosti
Novosti, 16.5.2019.
Uskoro nas očekuju ljetne vrućine u kojima nerijetko poželimo da možemo skočiti u more ili bazen. Ako ste se odlučili na ugradnju bazena, u nastavku možete pronaći korisne savjete i informacije o istima. Također, pročitajte neke zanimljivosti o bazenima i plivanju te o nekim od najzanimljivijih bazena na svijetu.
Novosti, 9.5.2019.
Svatko voli novi namještaj, promjene u domu ili poslovnom prostoru i trikove pomoću kojih mogu prostor učiniti boljim. Prije svega je potrebno voditi računa o funkcionalnosti prostora i namještaja. Kako biste uspješno održavali urednost i čistoću, najlakše je pridržavati se minimalističkog stila i čim manje stvari imati izloženo na policama što nam je navika prenesena od naših roditelja i djedova i baka. Pročitajte više o zanimljivostima iz područja uređenja interijera i čišćenju istih te pronađite nekoliko korisnih savjeta.
Novosti, 1.5.2019.
Tko ne bi volio proputovati svijet? Ali šteta je i ne proučiti zanimljive krajeve Lijepe naše koja se ističe svojim prirodnim ljepotama i raznim atrakcijama koje privlače brojne turiste. Pročitajte i nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu olakšati i učiniti putovanje sigurnijim te brojne zanimljivosti o raznim zemljama.
Novosti, 25.4.2019.
U Hrvatskoj je njegovana stoljetna tradicija uzgoja u pogodnoj i raznolikoj klimi koja omogućava proizvodnju raznih vrsta voćaka, povrća i ukrasnog bilja. U prekrasno, proljetno doba, ovaj se mjesec održavaju izložbe cvijeća u Zadru i u Prelogu. Jeste li znali da biljke, kao i mi, vole slušati glazbu, ali ne rock. Pročitajte više zanimljivosti iz područja hortikulture.
Novosti, 17.4.2019.
Prisjetimo se koje delicije i specijalitete krije hrvatska kuhinja. Dalmatinski pršut, paški sir i slavonski kulen dovoljni su da nam proradi apetit. Uskoro se bliži Uskrs, jedan od tradicionalnih kolača koji obilježava ovaj blagdan je pinca, pročitajte više o pripremi iste. Na Korčuli se održava vrlo zanimljivi festival hrane i vina pod nazivom Korčulanske Pjatance u razdoblju od 26. do 30. travnja koji se isplati posjetiti.
Novosti, 11.4.2019.
Jeste li znali da su u početku sustavi klimatizacije bili predviđeni za hlađenje strojeva? Bili su i vrlo velikih dimenzija, a čak i opasne jer se u njima koristio amonijak, ali nakon 1922. godine nastupila su unaprjeđenja u tvrtki Carrier. Danas je interes za klima uređajima velik i to najviše zbog opcije hlađenja, ali sve veća je potražnja i za opcijom grijanja klima uređaja. Pročitajte više o vrstama klima uređajima i izdvojenim tvrtkama koje se bave djelatnošću prodaje i instalacije istih.
Novosti, 3.4.2019.
Bliži se 40. Sajam graditeljstvo koji sa svojom ulogom poslovnog sajma ciljano okuplja domaće i svjetske proizvođače građevinskih materijala, stolarije, rasvjete, opreme za unutarnje uređenje i mehanizacije. Održava se 24.04 - 27.04.2019., a u fokusu će biti teme orijentirane na energetsku učinkovitost. Rastu ulaganja i povećava se broj projekata u Hrvatskoj pa tako se u Zagrebu možemo pohvaliti projektom Matrix Office Park, zgradom izgrađenom prema standardima uglednog LEED Gold certifikata zelene gradnje. Pročitajte više i o važnom projektu u Splitu koji će nam donijeti novu najvišu građevinu u Hrvatskoj sa svojih 115 metara, srušivši time s trona Zagrebačku katedralu.
Novosti, 26.3.2019.
Svjetski dan kazališta je prvi put proslavljen 27.03.1962. godine i od tada se slavi svake godine, na svjetskoj razini kao rezultat rada Međunarodne udruge ITI - Internacionalni teatarski institut. Svake godine čita se međunarodna poruka prevedena na više od 50 svjetskih jezika. Jeste li znali da je prvo javno kazalište u Europi izgrađen na Hvaru 1612. godine? Pročitajte više o kazališnoj sceni u Hrvatskoj i saznajte koje je najveće, a koje najmanje kazalište na svijetu. Također, ako još niste čuli za turu zvanu Tajna povijest kazališta, vrijeme je da saznate o čemu se radi.
< 1 2 3 4 >