Filtrirajte tvrtke prema

Putem naše stranice omogućena je pretraga svih tvrtki u Varaždinu. Sve varaždinske tvrtke nalaze se na jednom mjestu. Svoju pretragu specificirajte s obzirom na djelatnost tvrtke ili kvart.

Varaždin je grad smješten u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske te se, kao upravno, prometno, industrijsko i kulturno središte tog dijela Hrvatske, svrstava u izvozno orijentirane i gospodarski aktivne dijelove države. Varaždin je, prije Zagreba, bio glavni grad Hrvatske. Naime, odlukom carice i kraljice Marije Terezije, 1767. godine je utemeljeno Kraljevsko vijeće kraljevine Dalmacije, Hrvatske i Slavonije sa sjedištem u  Varaždinu. Na taj način je oformljena prva hrvatska vlada sa školovanim činovnicima i stalnim sjedištem, tako da je Varaždin postao glavni grad države. Bio je sjedište bana i hrvatska metropola sve do 1776. godine, kada je stradao u velikom požaru. U južnom dijelu grada je, 1901. godine, izgrađena prva tekstilna tvornica, koja 1918. godine postaje Tivar - Tekstilna tvornica Varaždin. Tvornica je preimenovana u Varteks 1948. godine, a 80-ih godina je prerasla u najveću hrvatsku tvornicu tekstila koja i danas zapošljava brojne osobe. Bitno je naglasiti kako je Varaždin grad kulture te kako se bogat kulturni život odvija kroz četiri ustanove: Hrvatsko narodno kazalište, Gradski muzej, Koncertni ured Varaždin te Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović Varaždin.

Broj pronađenih firmi: 627
Prosječni prihodi po pronađenoj firmi: 5033880kn
Prosječni broj zaposlenih u pronađenim firmama: 7

1 2 3 4 5 6 ... 79 >
X
Kolačići

Kolačići ("cookies") omogućuju pravilno funkcioniranje ove stranice. Daljnjim korištenjem ove stranicu prihvaćate korištenje cookies (kolačića) i pravila o privatnosti. Više o tome pročitajte ovdje