OPĆINA KONAVLE

OPĆINA KONAVLE nalazi se na samom jugu Hrvatske u sklopu Dubrovačko- neretvanske županije u mjestu Cavtat
Općinska uprava
Kontakt podaci
20210 Cavtat
TRUMBIĆEV PUT 25
Telefon: 020 / 478401
Mobitel: 098 / 244006
Fax: 020 / 478402
Web stranica: www.opcinakonavle.hr
Radno vrijeme
Ostale informacije
Zaposlenih: 21

Radno vrijeme

Pon - Pet : 7:00 - 15:00
Ocijenite tvrtku:
Srednja ocjena:  5
Komentari

O nama

Općina Konavle nalazi se na samom jugu Hrvatske u sklopu Dubrovačko – neretvanske županije, a neka od naselja koja uključuje su Cavtat, Čilipi, Gruda, Dubravka, Gabrile, Uskopje, Zastolje, Poljice, Kuna Konavoska te Duba Konavoska. Općina je veličine oko dvije stotine četvornih kilometara te pod svoje ubraja oko devet tisuća stanovnika.

U općini su u funkciji nekoliko nogometnih klubova te mnoga kulturno – umjetnička društva čija djelovanja u vrijeme turističke sezone zabavljaju i raduju mnoge strane i domaće turiste. Ovdje su i osnovne škole Cavtat i Gruda koje objedinjuju nekoliko područnih škola, dok su za one najmlađe namijenjeni dječji vrtići Cavtat, Čilipi te Gruda.

Sjedište općine se nalazi u Cavtatu, koji je uređen po principu glasovitog dubrovačkog urbanizma te u sebi sadrži mnoga pitoreskna umjetnička djela, a veliki je šarm ovoga područja i tradicionalna kamena arhitektura koja obiluje u okolnim naseljima te je izrazito primamljiva turistima.

U Čilipima se nalazi i Zračna luka Dubrovnik, a na gospodarstvo (ujedno i turizam) uvelike utječe plodna zemlja na kojoj se uzgaja kvalitetna vinova loza te sve vrste voća i povrća.
LOKALNA SAMOUPRAVA
Općina Konavle nalazi se na krajnjem jugu Republike Hrvatske. Konfiguracija prostora Konavala je neobična: to je plodna i vodorodna dolina što se pruža od sjeverozapada prema jugoistoku, u dužini do 35 km i širini do 12 km. S brdske strane graniči obroncima Snježnice (visina 1234 m) prema BiH i Bjelotine prema Crnoj Gori, te s morske strane strmim stijenama od luke Cavtat do Molunta i poluotoka Prevlake (Rt Oštro). Zapadni, najuži prijelaz u Konavle je s prostora naselja Oboda i Cavtata, a južni je visinom brda Kobile na uvalu u Bokokotorskom zaljevu. Naselja u Općini Konavle su: Brotnice, Cavtat, Čilipi, Duba Konavoska, Dubravka, Dunave, Drvenik, Đurinići, Gabrile, Gruda, Jesenice, Komaji, Kuna Konavoska, Lovorno, Ljuta, Mihanići, Mikulići, Močići, Molunat, Obod, Pavlje Brdo, Pločice, Poljice, Popovići, Pridvorje, Radovčići, Stravča, Šilješki, Uskopje, Vitaljina, Vodovađa, Zastolje, Zvekovica.
SAZNAJ VIŠE

Odjeli

ISPOSTAVA GRUDA
GRUDA 152, 20215 Gruda
Telefon:
Fax:
020 / 791260

Galerija

Cavtat
Cavtat
Čilipi
Konavle
Konavle
Konavle
Čilipi
Konavle
Molunat
Molunat
Cavtat
Cavtat

Video

Kontakt i lokacija (OPĆINA KONAVLE)

Komentari korisnika

Budite prvi koji će komentirati...