KONOBA ASTAREA, VL. IVAN I ANTON KERNJUS

KONOBA ASTAREA, VL. IVAN I ANTON KERNJUS iz Brtonigle nudi velik izbor svježe pripremljenih domaćih istarskih specijaliteta, Istarska županija
Restorani, Catering
Kontakt podaci
52474 Brtonigla (Verteneglio), HR
RONKOVA 6
Mobitel: 098 / 254973
Fax: 052 / 493215
Web stranica: , ,
Kartično plaćanje: Diners, Visa, Mastercard, Maestro
Radno vrijeme
Ostale informacije
Godina osnivanja: 1995
Zaposlenih: 10
Broj računa: HR5723800061143000287
Djelatnost (NKD): 56.10 Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane
Vlasništvo: privatno vlasništvo
Porijeklo kapitala: 100% domaći kapital
Prihodi (2018.): Između 1 i 5 milijuna kuna
MBS: 91284767

Radno vrijeme

Pon - Ned : 11:00 - 23:00
Srijedom zatvoreno
Ocijenite tvrtku:
Srednja ocjena:  4,67 / 5 (Ukupno ocjena: 6)
Komentari

O nama

Od kada je 1980. godine prvi puta KONOBA ASTAREA, VL. IVAN I ANTON KERNJUS otvorila svoja vrata nezaobilazno je mjesto za ljubitelje istarske kuhinje. Mjesto Brtonigla nalazi se u neposrednoj blizini istarskog gradića Buja, a prepoznatljivo je po nizu dobrih ugostiteljskih objekata među kojima se posebno ističe konoba Astarea.

Konoba Astarea
nalazi se na glavnoj cesti koja vodi iz Buja prema Novigradu, a goste ne privlači nikakvim vanjskim atrakcijama, već zanimljivim i ukusnim jelima. Riba (brancin, orada, škarpina, grdobina, list, kovač, zubatac, ugor, rombo i još mnogo drugih) pod pekom i to zemljanom ili na gradele, bakalar na istarski način, salata od hobotnice ili rakovica, crni rižoto, te rižoto s plodovima mora samo su neki od specijaliteta vlasnika i kuhara Antona Kernjusa.

Popularni desert je štrudla od jabuka pečena u čripnji (pod pekom), ali tu su i torte, palačinke, sladoledi i voćne salate.
U ponudi se nalaze kvalitetna vina iz istarskih vinskih podruma kao što su Damjanić, Veralda, Arman, Degrassi, Matošević i drugi.
Gost koji točno zna što želi iz Konobe Astarea izaći će i više nego zadovoljan.

KONOBA ASTAREA - s tradicijom u budućnost!
ISTARSKA KUHINJA
Astarea je konoba ugođaja, idealna kad trebate malo prijateljske atmosfere i topline. Hrana je rustikalna i nostalgična. Glavnina jela dolazi s ognjišta, dakle sa žara, bez obzira je li žar pod gradelama ili se njime prekriva peka, bez obzira je li riječ o velikim primjercima ribe, školjkama ili odležanom mesu. Uz odlična vina zapadne Istre.
SAZNAJ VIŠE
JELA ISPOD PEKE
Postoji iznimno zanimljiva kombinacija jela kao što je primjerice riba pod pekom i to zemljanom (koristimo i metalnu peku). Ribu obložimo krumpirom i kapulom te ukrasimo pokojom školjkom ili škampom... Osim ribljih, nudimo i mnogo vrsta mesnih specijaliteta poput janjetine pod pekom (čripnjom), jela s divljači i druga.
SAZNAJ VIŠE
KONOBA
Dopustite nam da Vam na jednom primjeru pokažemo kako bi mogla izgledati jedna uspješna večer, koju biste Vi sa vašom cijenjenom obitelji ili prijateljima mogli provesti u rustikalnom ambijentu konobe Astarea. Riblji meni bi započeli bakalarom na istarski način ili slanim sardonima, iako naravno Vaš izbor može biti i salata od hobotnice ili rakovica, a ponekad imamo i lososa. Nakon toga možemo Vam ponuditi i neko toplo predjelo, kao što su rižoto s plodovima mora, crni rižoto sa sipama ili škampe na buzaru. Glavno jelo ovisi o ribi koju imamo na raspolaganju, a može biti brancin, orada, škarpina, grdobina, list, kovač, zubatac, ugor, rombo i još mnogo drugih. škarpine, grdobine, romba i ugore pripremamo uglavnom u čripnji (peki), a sve ostale, ovisno o želji gosta, na gradelama ili u čripnji. Uz glavno jelo možete odabrati neko od naših kvalitetnih vina, kao što su malvazija, chardonnay ili pinot. Vina nabavljamo isključivo iz najkvalitetnijih istarskih vinskih podruma kao što su Ortonero, Arman, Degrassi, Matošević i drugi. Za desert mnogi gosti žele probati štrudlu od jabuka tek pečenu u čripnji, pa je neki čak naručuju odmah po dolasku. Osim štrudle, koja je stvarno posebnog okusa, imamo i mnoge hladne torte, palačinke s marmeladom, čokoladom, orasima ili sladoledom, voćne salate i sorbet. Ako Vam je za desert draže vino, onda preporučujemo muškat od Kozlovića. A ako ste nakon deserta pomislili da je sve gotovo, slijedi još veliki izbor domaćih rakija. Nadamo se da smo Vam uspjeli dočarati kako bi mogla izgledati jedna gurmanska večer u rustikalnom ambijentu konobe Astarea. U nadi da ćemo uskoro imati priliku Vas i Vaše cijenjene goste ugostiti u našoj konobi, možemo Vam samo poželjeti "Bon apetit!".
SAZNAJ VIŠE
RIBLJI SPECIJALITETI
Riblje specijalitete započinjemo bakalarom na istarski način ili slanim sardonima, iako naravno Vaš izbor može biti i salata od hobotnice ili rakovica. Nakon toga možemo Vam ponuditi i neko toplo predjelo poput rižota s plodovima mora, crnog rižota sa sipama ili škampe na buzaru. Glavno jelo ovisi o dnevno svježoj ribi koju imamo na raspolaganju, a može biti brancin, orada, škarpina, grdobina, list, kovač, zubatac, ugor...
SAZNAJ VIŠE
ŠTRDULA OD JABUKA POD PEKOM
Za desert mnogi gosti žele probati štrudlu od jabuka tek pečenu u čripnji, pa je neki čak naručuju odmah po dolasku. Osim štrudle, koja je stvarno posebnog okusa, imamo i mnoge hladne torte, palačinke s marmeladom, čokoladom, orasima ili sladoledom, voćne salate i sorbet
SAZNAJ VIŠE
Proizvodi/usluge: DOMAĆI SPECIJALITETI , JANJETINA ISPOD PEKE , MESNA JELA

Galerija

Konoba ASTAREA Brtonigla/Istra
Konoba ASTAREA Brtonigla/Istra
Konoba ASTAREA Brtonigla/Istra
Konoba ASTAREA Brtonigla/Istra
Hladna riblja predjela
Kapesante
Crni rižoto i prilozi
Riba ispod peke
Orade
Desert
Štrudla od jabuka

Kontakt i lokacija (KONOBA ASTAREA, VL. IVAN I ANTON KERNJUS)

Komentari korisnika

Budite prvi koji će komentirati...