29.6.2020.

Izvor slike: Hotel Kaštel Motovun

Gdje otputovati, u kojem hotelu odsjesti?

Ove godine koronavirus ostavio je iza sebe brojne posljedice na sve nas, kao i na poslovni svijet. Kako će stvari teći u ugostiteljstvu? Nadamo se da će ići na bolje za sve. Pročitajte zanimljivosti o Fužinama, Motovunu i Korčuli i ove godine, tko je u financijskoj mogućnosti, može pomoći našim ugostiteljima uživanjem u njihovim kapacitetima, hrani piću i drugim guštima.

Poznato je da sektor ugostiteljstva bilježi značajan pad prometa ove godine, konkretnije, na razini je od 10 do 30% prometa prošle godine u ovom razdoblju (svibanj i lipanj). Ugostitelji traže produženje mjera pomoći za djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića za srpanj. 

U nastavku pročitajte par savjeta koji vas, ako ste u ugostiteljskoj djelatnosti, možda mogu inspirirati za neku sličnu ideju kojom ćete opet privući goste. Također, u pozitivnijem tonu, pročitajte zanimljivosti o Fužinama, Motovnu i Korčuli, mjestima vrijednima posjete.

Nekoliko savjeta za privlačenje gostiju:

  • navedite važne detalje o poduzetim mjerama vezanim za sigurnost i čistoću
  • istaknite fotografije prirode
  • nabrojite neke lokacije gdje nema gužvi
  • istaknite važnost pridržavanja preventivnih mjera protiv koronavirusa kako bi se potencijalni gosti osjećali sigurno

Bitno je naglasiti poduzete mjere sigurnosti za zdravlje, ali i na slikovit način istaknuti osamljene, atraktivne kutke mjesta kako bi u potencijalnom gostu izazvali osjećaj sigurnosti.
  
Ako ste, primjerice, iz Zagreba i želite na kraći ili duži izlet i odmor uz prekrasnu prirodu, Fužine bi mogle biti sjajan odabir. Ako idete automobilom, trebat će vam otprilike sat i pol, a ako vam nije do vožnje, autobusom ste tamo za otprilike dva sata. 

Izvor fotografije: Flickr

Zašto Fužine i što ima u Fužinama? 

  • znamenitosti - špilja Vrelo, jezero Bajer, Svetište Majke Božje Snježne
  • klima - ugodna ljeta, proljeća i jeseni
  • priroda i čisti zrak, nadmorska visina od 730 metara
  • dobra prometna povezanost 
  • dobra vrijednost za novac - ako tražite povoljnije opcije, s jednako dobrim ugođajem i sadržajima kao na Jadranu

Hotel Bitoraj iz Fužina svojim tradicionalnim stilom osigurava ugodan boravak sa svojih 20 soba opremljenih klimom, mini-barom, internetom i tv-om, a ponuda uključuje i usluge pranja i glačanja. Soba Afrodita, koja je osobito popularna među mladencima, ima i jacuzzi masažnu kadu.
Također, Bitoraj posjeduje Adria Bike Hotels licencu koja omogućuje gostima informacije o stazama za bicikliranje, osoblje obučeno za davanje odgovora na sva pitanja o bicikliranju, energetske napitke u hotelu, vodiča za ture biciklom i razne druge pogodnosti za avanturiste i rekreativce.
Što se tiče gastro dijela, restoran Bitoraj bio je dugi niz godina svrstan u top 100 restorana Hrvatske. Na jelovniku se nalaze razne delicije poput junećih ramsteka, bifteka i medaljona od divljači, odnosno od jelena i vepra. Ponuda uključuje i vegetarijanska jela.


Otprilike sat i pol vožnje od Fužina je Motovun, koji je također dobro prometno povezan i vrijedan posjete. 

Izvor fotografije: Flickr

Zašto Motovun i što ima u Motovunu?

  • grad je smješten na vrhu 277 metara visokog brijega
  • bogata povijest - drevni istarski akropolski gradić čiji izgled potječe iz srednjeg vijeka
  • vinogradi i poznate istarske sorte vina i malvazija
  • Motovunska šuma gdje, kroz dolinu rijeke Mirne, rastu slavni tartufi (crni i bijeli)
  • jedna od najvećih romaničkih palača u Hrvatskoj - pretorska palača iz razdoblja vladavine Akvilejske patrijaršije
  • glavni trg nalazi se na najvišem dijelu grada do kojeg vodi najduže stubište u Hrvatskoj (1052 stube)
  • Motovun film festival koji se održava krajem srpnja

Još je mnogo zanimljivih sadržaja i dijelova bogate povijesti Motovuna, kao i raznih aktivnosti poput vožnje balonom, jahanja, branja šparoga, grožđa, skupljanja tartufa i drugih.

Što se tiče smještaja, na samom vrhu brijega od 277 metara, nalazi se HOTEL KAŠTEL koji je smješten u palači Pollesini iz 17. stoljeća. Besplatan parking uz hotel gosti mogu pronaći 150 do 1000 metara od hotela, ovisno o gužvi, a prilikom dolaska i odlaska gosti imaju pravo na besplatan prijevoz od parkinga do hotela. Ponuda hotela uključuje wellness & Spa pakete te organizaciju evenata i vjenčanja. Pogledajte cijelu ponudu i detalje o Hotelu Kaštel iz Motovuna.  Na kraju je bitno spomenuti mnoštvo specijaliteta iz restorana hotela, od istarskog tartufa do istarskog pršuta i sira, divljači i drugih delicija. 


Ako vam više odgovara sasvim suprotna strana Jadrana, u nastavku saznajte više o Korčuli, prekrasnom gradu okruženom zidinama koji krije bogatu povijest.

Izvor fotografije: Flickr

Zašto Korčula i što ima u Korčuli?

  • kuća svjetskog putnika, istraživača, putopisca i carskog emisara - Marka Pola
  • Kopnena vrata koja kriju dva simbola korčulanske povijesti: ploču s krilatim lavom Svetog Marka (simbol vladavine Mletačke Republike) i spomen ploča tisućugodišnjici krunidbe prvog hrvatskog kralja Tomislava
  • mnogobrojni zaljevi i uvale koji pružaju mir, osamljenost i kristalno čisto more
  • uvala Kale u Veloj luci je nalazište ljekovitog mulja na Jadranu za koji kažu da pomaže kod različitih rezumatskih bolesti, deformacija kralježnice, kožnih oboljenja, a navodno i kod problema neplodnosti kod žena
Mnogo je još atrakcija između masivnih gradskih zidina Korčule, kao i zanimljivih događanja. Ne treba izostaviti i delicije korčulanske tradicije poput cukarina, klušuna, hrstula, prikla i rožate. Valjalo bi probati.

Ako tražite smještaj koji će vas jednako očarati na ovom prekrasnom otoku, Korčula hotels trenutno nudi popuste do 35% na rane prijave. Korčula hotels nudi sadržaje za svačiji ukus, od dječjih igraonica do wellness centara, sportova, ronjenja itd. U sklopu Port 9 Campinga, nalazi se naselje s mobilnim kućicama koje gostima pruža zaklonjene uvale i pregršt sportskih aktivnosti poput tenisa, biciklizma, vožnje kanua, minigolfa i drugih. 

Autorica: Ines Ivanović

Ostavite komentar

Komentari

Budite prvi koji će komentirati...

Pročitajte povezane tekstove

Novosti, 15.6.2020.
Za 2020. godinu Svjetska turistička organizacija - UNWTO prognozira pad međunarodnih turističkih dolazaka između 20 i 30%, a za Hrvatsku se predviđa oko 30% pada. Nakon SARS-a, Ebole, Zika i sličnih pandemija, turizmu je trebalo oko dvadeset mjeseci za povratak na prethodnu razinu. Kako je hrvatsko gospodarstvo dobrim dijelom ovisno o turizmu, odmorom u zemlji pomoći ćemo bržem oporavku gospodarstva, naravno, tko si može priuštiti odmor ove godine. Nadamo se da će godina krenuti na bolje od sada. Pročitajte zanimljivosti o nekim od prekrasnih destinacija na Jadranu, turističkim ponudama i Cro karticama.
Novosti, 1.5.2019.
Tko ne bi volio proputovati svijet? Ali šteta je i ne proučiti zanimljive krajeve Lijepe naše koja se ističe svojim prirodnim ljepotama i raznim atrakcijama koje privlače brojne turiste. Pročitajte i nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu olakšati i učiniti putovanje sigurnijim te brojne zanimljivosti o raznim zemljama.
Novosti, 8.3.2019.
Iza nas je 11. međunarodni sajam Hotel & Gastroteh koji je završio 24. veljače na Zagrebačkom velesajmu kao središnji događaj HoReCa sektora, ali to nije jedini događaj koji pod reflektor stavlja ponudu vezanu za hotele i restorane. Ovaj mjesec nas očekuje tjedan restorana s povoljnim cijenama odličnih jela u nekim od vrhunskih restorana Hrvatske. Osim hrane, pripremljeni su i egzotični kokteli u organizaciji događaja Na koktel u Hotel, također po povoljnijim cijenama no inače. Pored ovih zanimljivih događaja, istražujmo i ostalu ponudu u području hotelijerstva i gastronomije u Hrvatskoj i svijetu.
X
Kolačići

Kolačići ("cookies") omogućuju pravilno funkcioniranje ove stranice. Daljnjim korištenjem ove stranicu prihvaćate korištenje cookies (kolačića) i pravila o privatnosti. Više o tome pročitajte ovdje