Izvor slike: Minnesota School of Beauty

Dani ljepote na Zagrebačkom velesajmu u novom izdanju

Industrija ljepote je u prošlosti nerijetko bila opasna za zdravlje žena koje su je koristile. Danas je strogo kontolirana, uspješna industrija koja je znala bilježiti rast duplo veći od BDP-a razvijenih zemalja. Na ovogodišnjem sajmu ljepote na Zagrebačkom Velesajmu, 08.-10. ožujka, posjetitelji će imati prilike uživati u brojnim novostima koje donosi i iskoristiti mogućnost besplatnih tretmana ljepote. Ove godine je segment kose dobio zasebnu kategoriju i održati će se i frizersko natjecanje učenika srednjih škola, kao i još nekoliko zanimljivih natjecanja. Očekuje se predstavljanje više od 300 izlagača, uključujući i poznatih imena u frizerskoj industriji poput Guy Tanga.

Mjesec ljubavi i ljepote 


U 18. stoljeću je zamalo prihvaćen zakon koji bi omogućio muškarcima pravo da se rastanu od svojih žena ako ih ulove sa šminkom, a danas bi se prije rastali ako ulove svoju ženu bez šminke. Kasnije je kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Viktorija javno proglasila nošenje šminke u javnosti vulgarnim i neprikladnim. 
Industrija ljepote raste zbog želje za dobrim izgledom i rastućeg broja tretmana ljepote i usluga koje saloni ljepote nude. Danas je potrebno mnogo truda da bi se zadovoljili standardi dobrog izgleda koji su kroz vrijeme sve viši.

2003. godine su analitičari u Goldman Sachsu procijenili da svjetska industrija ljepote raste do 7% godišnje, što je više od duplo u odnosu na BDP razvijenih zemalja.

U Brazilu ima više žena koje rade za Avon nego žena i muškaraca u vojsci i mornarici.

Nekoć je industrija ljepote bila vrlo opasna za zdravlje, zapravo i za život uopće. U 18. stoljeću je bilo učestalo trovanje olovom koje se koristilo u šminki u to vrijeme kako bi žene napudrale kožu i kosu. Bilo je i slučajeva smrti od trovanja olovom, 1760. umrla je grofica Coventrija Maria Gunning. 
U Viktorijansko doba bile su popularne male doze arsena u tabletama čija je svrha bila stvoriti blijedi ten, kožu su zapravo činili blijedom jer su uništavali crvene krvne stanice. 
Nakon što su Marie i Pierre Curie otkrili radijaciju 1898., kozmetičke su je kompanije počele koristitu u industriji ljepote, bez znanja o mogućim posljedicama.

1920-ih i 1930-ih godina su na tržištu bile dostupne radioaktivne kreme, sapuni i ostali proizvodi u industriji ljepote poput radioaktivne zubne paste proizvedene u Njemačkoj tijekom Drugog svjetskog rata.

Previše izloženosti radijaciji može kao posljedicu pretjeranoj izloženosti zračenju, izazvati radijacijsku bolest, rak i smrt.
Danas je tržište kozmetike pod strogom kontrolom, a u Hrvatskoj je pod nadzorom sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Što se tiče uvoznih kozmetičkih proizvoda, njih kontrolira Granična sanitarna inspekcija, osim proizvoda uvezenih iz zemalja članica Europske unije koji ulaze na naše tržište s odgovarajućom dokumentacijom

Beauty & Hair Expo Zagreb


Beauty & Hair Expo Zagreb  novi je tematski naziv tradicionalnog sajma Dani ljepote. Na zadnjem sajmu ljepote, 2018. godine, bilo je 315 izlagača iz 25 zemalja, a sve se odvijalo na površini od 12.800 kvadrata. 
Ove godine je segment kose zasluženo dobio svoje mjesto pod reflektorom kao zasebna kategorija sajma i očekuje predstavljanje više od 300 izlagača na 13,500 kvadrata u 4 paviljona. U programu su uvedeni noviteti poput predstavljanja proizvoda NowFoods Hrvatska po prvi puta, a radi se o vitaminima i dodacima prehrani porijeklom iz amerike. 50 godina duga tradicija i kvalitete čine ih vodećim u svijetu u proizvodnji suplemenata. 
Važno je spomenuti i nastupe poznatih frizerskih stilista poput Guya Tanga s predstavljanjem nove, svjetski poznate, marke Mydentity. Hair Expo okupit će i najpoznatije frizere Velike Britanije poput Efi Davies, Indire Schauwecker i Kevina Luchmuna.Poznati gosti sajma će u suradnji s hrvatskim frizerima i dizajnerima predstaviti novitete u bojanju, njezi i stiliziranju kose.

Novi segmenti sajma 

 

U nastavku slijedi opis novih segmenata sajma koji ima prigodan početak na Dan žena, a nudi raznovrsne zanimljive sadržaje s ponudom frizerske, kozmetičke, nail i wellness industrije.
Klijentima i posjetiteljima salona bit će prezentiran i poseban segment u opremanju salona za frizerske salone koji danas moraju pratiti ubrzani rast i razvoj tehnologija u frizerskoj industriji. 

Ako vam je potrebna oprema za salon kozmetike, pedikure, manikure, za sportsku ambulantu, fizioterapiju ili wellness centra, tvrtka Tadin d.o.o. vodeća je tvrtka za opremanje istih. 
Centar Tadin nalazi se u Kaštel Kambelovcu koji je u sastavu grada Kaštela u Splitsko-dalmatinskoj županiji i bavi se prodajom i servisom opreme za navedene objekte, a suradnicima omogućavaju i posudbu aparata kako bi se mogli sami u uvjeriti u njihovu kvalitetu i rezultate.  Više o njihovoj ponudi možete pročitati ovdje.

Tattoo & body painting

 


Izvor fotografije: Factinate.com

Tattoo & Body painting novi je segment Beauty sajma zahvaljujući kojemu možete na djelu vidjeti najbolje hrvatske tattoo umjetnike. Projekt nazvan Tattoo Arena predstavit će deset salona tetoviranja te će se održati dva natjecanja u kategorijama najboljih tetovaža odrađenih na Tattoo Areni 09. i 10. ožujka. Posjetitelj će moći odabrati motiv tetovaže, tetovirati se te se informirati o tetoviranju i kupovini sredstava za njegu i održavanje tetovaža.
Jedan od salona za tetoviranje koji će prisustvovati događaju je Brutal Ink Zagreb, prvi hrvatski lanac salona za tetoviranje koji je, zahvaljujući svojoj kvaliteti i vrhunskim majstorima za tetoviranje, jedan od vodećih u zemlji. 

Prvi uređaj za tetoviranje patentirao je Samuel F. O’Reilley 1891. godine, što je zapravo bila modifikacija električne olovke koju je patentirao Thomas Edison. 

U Rusiji su neki zatvorenici tetovirali Lenjina i Staljina ali ne u svrhu potpore, nego kako ih čuvari ne bi smjeli ubiti jer je bilo ilegalno pucati u slike njihovih vođa.




Izvor fotografije: HONEYCOMBERS PTE LTD 

Tijekom procesa tetoviranja uređaj (male mašinice s iglom na vrhu) ubode kožu 50-3000 puta u minuti. 



Modne revije


Na pozornici ćete imati prilike vidjeti i Emu Gračan (kćer Kraljice svijeta 1990. Danijele Gračan), aktualnu Kraljicu Hrvatske te Kraljice Hrvatske iz prethodnih godina i prvu princezu aktualne Kraljice Hrvatske. Osim naših kraljica, pistom će prošetati i jedina Hrvatica koja je 1990. ponijela titulu Kraljice svijeta - ranije spomenutu Danijelu Gračan. Modne će revije biti pod vodstvom modne agencije CROSTARS model & talent club i Direkcije Kraljica Hrvatske. 


Izvor fotogrfije: Kraljica Hrvatske

Natjecanja učenika i amatera

 

Na prvom danu sajma će se održati frizerska i make up natjecanja učenika srednjih strukovnih škola. Make up natjecanje za učenike srednjih škola i amatere na temu Pop of Color organiziralo je učilište Profokus, a održat će se i prvo natjecanje učenika u dizajnu noktiju pod nazivom Proljetni nail dizajn. Učenici će ukrasiti i oslikati već izgrađene nokte, gelirane ili tretirane trajnim lakom koristeći razne tehnike poput 3D dizajna, gela ili akrilom. Prvenstveno će se ocjenjivati kreativnost, ideja i realizacija iste.
Za posjetitelje je važno naglasiti da će učenici pružati besplatne kozmetičke tretmane lica, njegu noktiju, šminkanje i razne druge tretmane koji vam mogu izmamiti osmijeh na lice. 
Na srednjoškolskom, frizerskom natjecanju učenici će prezentirati dnevne frizure raspuštene kose, svečane gala frizure s pletenicom i muške moderne frizure kao ovogodišnje teme.

Ponekad imamo problema sa suhom, beživotnom ili masnom kosom. Pravilan unos nutrijenata važan je i za zdravlje kose, a savjete o njezi kose putem zdrave prehrane možete pročitati ovdje


Ovogodišnji trendovi i tretmani ljepote u svijetu  

 

 Nokti

 

  • popularni su samoljepljivi nokti - ne radi se o samoljepljivim (press on) noktima koje smo kupovali u lokalnim ljekarnama, novija verzija poznata kao “pop - on” nokti; smatraju se mnogo sigurnijima za nošenje nego akrilni koji mogu izazvati oštećenja
  • prednosti geliranih noktiju su dugotrajnost; mogu izdržati do 4 tjedana. Čvrsti su i ne lome se lako i izgledaju prirodno
  • nokti u obliku badema novi su oblik koji će biti popularan u 2019, a naziv je nastao zbog zbog mekih linija i zaokruženog oblica badema
  • SNS (Signature Nail System) je proces bojanja noktiju prahom; prah učvršćuje nokte i može potrajati do mjesec dana, s puder je obojan i nije potrebno nikakvo dodatno bojanje 
 
 


Izvor fotografije: BUSTLE

Frizure

 

  • vraća se Bob koji je inspiriran 70-ima i popularnim imenima poput Kyle Jenner. Bob s šiškama na stranu dobar je za okrugla lica, a za kvadratni oblik su dobri slojevi. Bobovi koji završavaju kod vilice pokazuju strukturu kosti
  • tanke šiške naglašavaju oči. Žene ih mogu nositi bez obzira na dob. Njima možete prekriti bore na čelu. Također, bit će popularne “baby bangs” ili kratke šiške
  • ljudi su se na Pinterestu počeli interesirati sijedom kosom, pretraga za bojanjem u sijedo drastično se povećala ove godine. Radilo se o bojanju ili prihvaćanju vlastitih, prirodnih sijedih lasi, sijeda kosa bit će trend. Ne moramo više skrivati sijede, možete reći da ste obojali pramenove u sijedo jer je to u trendu
  • vraćaju se i neki dodaci za kosu iz 80-ih i 90-ih. Mnogi proizvođači i modna imena izdavati će moderne kolekcije ovog modnog dodatka u raznim bojama i oblicima. Također će se popularizirati ukosnice. Ako dodamo neki zanimljivi detalj poput ovog na frizuru u repu, pletenici ili čak samo s otpuštenom kosom, možemo upotpuniti izgled i izgledati bolje
 

Joga za lice

 

Ako barem 5 mjeseci prakticirate jogu za lice, navodno možete izgledati par godina mlađe. Obješenim mišićima može pogodovati jednominutna vježba svaki dan. Joga za lice može pomladiti lice i potaknuti rast mišića lica. Vrijedi pokušati prije nego li počnemo kupovati kreme za bore ili se odlučimo za nešto invazivnije metode.

S lijeva na desno, slijedi opis vježbi s fotografije ispod teksta. Prvu pozu neki nazivaju "iznenadi me" i potrebno je: raširiti oči i zadržati ih tako sve dok ne počnu suziti. Navodno tako vježbamo mišiće očiju i čela. 
Zatim slijedi vježba za mišiće obraza. Duboko udahnite kroz usta i taj zadržani zrak prebacujte iz jednog obraza u drugi.
Na trećoj slici prikazana je nešto neobičnija poza, gdje nalikujemo na lutku iz horor filma, a radi se o vježbi za učvršćivanje obraza. Nasmijte se tako da se vide zubi i nježno prstima pritisnite nabore između nosa i usana. Podignite mišiće i pritisnite prstima u mišiće zbog pružanja laganog otpora. Nakon toga imamo vježbu za mišiće oko očiju. Podignite donju vjeđu nježno, bez da pomičete ostatak mišića na licu. Dodajte pritisak prstiju u područje pored vanjskih kuteva očiju. 
Slijedi vježba za vrat, za mišiće za žvakanje. Pritisnite vršak jezika uz nepce i nasmiješite se. Nakon toga se nasmijte i gutajte dok vam je brada usmjerena prema stropu. 
Zadnja slika prikazuje Buddha face koji bi trebao resetirati mišiće lica. Prečesto radimo grimase, a da toga nismo ni svjesni. Sve što trebate napraviti je zatvoriti oči i vizualizirati točku između svojih obrva te se lagano nasmiješiti.   




Izvor fotografije: Smooth You Town Spa

Ruževi

 

  • svjetlucavi, glittery ruževi stižu s modnih pista za proljeće 2019. i u parfumerije i drogerije
  • sjajne, lakirane usne sa sjajem vinyla također će privlačiti pažnju ovog proljeća, a najpopularnija će biti crvena nijansa u ovoj varijanti
  • Pantone institut za boje, na kojeg se oslanja više od 10 milijuna dizajnera diljem svijeta kada se radi o bojama, proglasio je koraljnu boju bojom godine
 
 

Izvor fotografije: Frost Cosmetics

Ako ste u potrazi za uslugama salona ljepote, želite opremiti vlastiti salon, pronaći frizerski salon, pronađite najbolju tvrtku koja obavlja djelatnost vezanu uz kozmetiku, prodaju, proizvodnju ili pružanje kozmetičkih usluga u svome gradu. 

Kozmetičko-pedikerski salon Tonka iz Zadra sa svojim dugogodišnjem iskustvom, suvremeno opremljenim salonom i povoljnim cijenama stvorio je zadovoljnu bazu klijenata, a nudi kompletne kozmetičke pedikerske usluge poput medicinskog i estetskog pedikiranja, manikiranja, geliranja noktiju, depilacije i raznih drugih tretmana. Više o samom salonu i svim uslugama koje nudi možete pronaći ovdje.

Beauty Futura studio ljepote nalazi se u Rijeci i u vlasništvu je Dijane Šanjarić Šalajić. Ljubazno osoblje svakom klijentu pristupaju s pažnjom i individualnim pristupom sukladno karakteristikama kože, lica i i osobnosti klijentice. Neki od tretmana u ponudi su trajni make up, trajna šminka, japansko iscrtavanje obrva. Cijelu ponudu možete pronaći ovdje, a trenutno imaju akciju od 35% za iscrtavanje obrva koja traje sve do 01. travnja 2019.

Kozmetički studio Stella u vlasništu Sandre Zrilić jedini je salon u Zadru koji nudi tretmane uklanjanja staračkih pjega, hiperpigmentacije, akni i sijedih dlaka te tretmane fotopomlađivanja. Više o bogatoj ponudi kompletnih kozmetičkih usluga i tretmana salona možete pronaći ovdje. Stručno osoblje svojom će se svojom profesionalnošću i iskustvom pobrinuti da ste opušteni tijekom tretmana, a zadovoljni rezultatima nakon završetka. 
Autorica: Ines Ivanović

Ostavite komentar

Komentari

Budite prvi koji će komentirati...
X
Kolačići

Kolačići ("cookies") omogućuju pravilno funkcioniranje ove stranice. Daljnjim korištenjem ove stranicu prihvaćate korištenje cookies (kolačića) i pravila o privatnosti. Više o tome pročitajte ovdje